В Україні російська армія вже вбила 498 дітей і 1080 поранила

Єва та Михайло: історія двох дітей, убитих росіянами у Костянтинівці

Увечері 24 липня між 19.10 год. 19:20 російські війська обстріляли Костянтинівку Донецької області.

Війна Путіна проти дітей України: російські окупанти вбили вже 490
Вбивство росіянами українського священика під час роздачі гуманітарної допомоги

Російська атака, знову ж таки проти цивільного населення України, була здійснена касетними снарядами 9М55К, випущеними з реактивної системи залпового вогню БМ-30 "Смерч". Касетні боєприпаси складаються з боєголовки, яка розділена на десятки суббоєприпасів, збільшуючи шкоду на ширшій території. Спочатку призначений для знищення злітно-посадкових смуг, 9M55K має протипіхотні та протитанкові варіанти. Його використання проти цивільного населення є жорстоким злочином.

Берег Костянтинівського водосховища, залитий кров'ю жертв російської атаки 24 липня (фото: Краматорська пошта).

Українські ЗМІ Обозреватель зазначив, що під час цього нападу росіян загинули двоє дітей і один дорослий. На момент нападу дорослі та діти відпочивали біля Костянтинівського водосховища, де стався напад. Для постраждалих це був ще один літній день, сонячні ванни, купання, щоб перемогти спеку, і грання на березі озера, поки не прилетять російські ракети.

10-річний Михайло Рудський з татом Олександром і мамою Аліною. Під час нападу вона отримала важкі поранення. Дитина загинула на місці (фото: Обозреватель).

Внаслідок нападу 10-річний хлопчик Михайло Рудський загинув миттєво. Як повідомляє сайт Victims.memorial , Михайло відсвяткував десятий день народження. його 26 червня. Навчався в місцевій школі № 13. Дуже любив спорт і бойові мистецтва. Друзі згадують його як вірну, сміливу та веселу дитину. Мама Аліна у важкому стані, її доставили до лікарні у Дніпрі. Батькові Михайла, Олександру, дуже важко через цю трагедію.

12-річна Єва Лисенко померла від отриманих поранень наступного дня після нападу росіян (фото: Обозреватель).

У місці атаки росіян також перебували дві дівчинки, які відпочивали на березі поряд із своєю мамою Тетяною: сестри Єва Лисенко, 12 років, та Діана Лисенко, 11 років. Під час нападу обидва отримали поранення. Єва отримала важкі поранення і була доставлена в лікарню в Дніпрі. Від отриманих травм Єва померла 25 липня в лікарні. Дівчинка народилася 15 квітня 2011 року в Костянтинівці. Навчалася в місцевій школі № 5. Була дуже комунікабельною, мала багато друзів. Вона любила танцювати і гуляти. Мріяла стати міліціонером або служити в Збройних Силах.

У Victims.memorial її подруга Світлана згадує, що Єва була дівчинкою «добрий, відкритий, веселий і щирий. На її обличчі завжди була посмішка. Вона мала м'який характер. Вона любила життя та членів своєї родини. Я не можу повірити, що її вже немає. щоб описати біль. Вона назавжди залишиться в моєму серці».

За матеріалами У звіті, опублікованому вчора Генеральною прокуратурою України, з початку вторгнення росіяни вбили вже 498 українських дітей 24 лютого 2022 року. Крім того, внаслідок російської агресії проти України постраждали 1080 дітей. Найбільше постраждала Донецька область, де загинули або отримали поранення 482 дитини, за нею йдуть Харківська область (298) і Київська область (129).

Don't miss the news and content that interest you. Receive the free daily newsletter in your email:

Opina sobre esta entrada:

Debes iniciar sesión para comentar. Pulsa aquí para iniciar sesión. Si aún no te has registrado, pulsa aquí para registrarte.