З початку вторгнення атак зазнали вже 112 релігійних центрів

Вбивство росіянами українського священика під час роздачі гуманітарної допомоги

Російські загарбники продовжують злочини проти мирного українського населення та невибіркові напади, в тому числі на церкви.

Росія атакувала 59 храмів і релігійних центрів в Україні: такими вони й залишилися
Десять фактів, які праві люди, які симпатизують Володимиру Путіну, здається, ігнорують

Цього вівторка керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив про напад російської армії на православний храм у Білозерці, місті на півдні України, розташованому в Херсонській області. Російська артилерія влучила в подвір’я церкви та вбила священика, також поранила 76-річну жінку.

Учора Міністерство оборони України повідомило, що вбитого священика звати Микола Палагнюк і вказав, що "був розповсюдження гуманітарної допомоги" людям, які постраждали від повені, спричиненої нещодавнім підривом росіянами дамби Кайовка.

Так сталося, що убитий священик був віруючим Української православної церкви Московського патріархату. Як повідомляється у вівторок офіційний сайт цієї Церкви, отець Микола був настоятелем храму св. Іоанна Предтечі м. Білозерка та благочинним Білозерського району. Священику було 69 років і через російське бомбардування було обезголовлено та ампутовано руки.

Російські атаки на релігійні центри тривають постійно з початку вторгнення 24 лютого 2022 року. Постраждали різні релігійні конфесії, особливо Українська Православна Церква (автокефальна) і Католицька Церква , але також Українська православна церква Московського патріархату, євангельські церкви, єврейська громада та деякі мусульманські мечеті.

Цієї середи, 14 червня, Українська православна церква Московського патріархату засудила напад росіян на один зі своїх храмів – церкву святого рівноапостольного князя Володимира в Одесі, яка була частково зруйнована. зруйновано. Ці два зображення відповідають тій атаці.

За даними ЮНЕСКО оновлено 12 червня, з початку нинішнього вторгнення aтак зазнали 112 релігійних центрів, 22 музеї, 93 будівлі, що представляють історичний та/або художній інтерес, 19 пам'ятників, 12 книжкових магазинів і архів.. Ми стоїмо перед вторгненням, цілі якого виходять за рамки фізичного знищення українського народу, включаючи військових і цивільних осіб різного віку: Росія, здається, має намір стерти українську культуру з карти світу, як вони вже намагалися в свого часу комуністи під час радянської диктатури.

---

Фото: Андрій Єрмак / УПЦ.

Don't miss the news and content that interest you. Receive the free daily newsletter in your email:

Opina sobre esta entrada:

Debes iniciar sesión para comentar. Pulsa aquí para iniciar sesión. Si aún no te has registrado, pulsa aquí para registrarte.